Deze zaken bepalen je bootverzekering premie

De bootverzekering is een verzekering waar door de jaren heen al behoorlijk wat over is gezegd en geschreven. Daarbij valt het op dat de meningen van experten wel eens sterk verdeeld durven te zijn. Volgens heel wat experten is het namelijk zo dat deze verzekering eigenlijk wel degelijk verplicht zou moeten zijn. Anderen vinden dan weer dat de keuze bij de eigenaar van de boot moet blijven liggen. In ieder geval zijn beide groepen het er met elkaar over eens dat deze verzekering ontzettend belangrijk kan zijn. Dat is niet in het minst het gevolg van het feit dat een schadegeval met een boot al snel flink in de papieren kan lopen. Ben jij van plan om een verzekering voor je boot af te sluiten, maar wil je graag eerst ontdekken hoe de premie precies wordt berekend? Dat is hieronder mogelijk.

1.) De boot die je wenst te laten verzekeren

Het begint eigenlijk allemaal bij de boot die je wenst te laten verzekeren. Veel mensen die eigenaar worden van een boot gaan meteen daarna op zoek naar de meest voordelige bootverzekering. Ze schrikken zich echter een hoedje wanneer blijkt dat de voordeligste verzekering voor hun boot toch nog een flink stuk hoger is gelegen dan de verzekeringspremie van een kennis of familielid. Hoe komt dat precies? Verschillende redenen kunnen hiervan aan de basis liggen. In het merendeel van de gevallen blijkt echter de waarde van de boot de belangrijkste verantwoordelijke te zijn. Hoe hoger die waarde is gelegen des te hoger ook de basispremie van je verzekering zal komen te liggen. Let op, ook het vermogen van de boot in kwestie speelt op dit vlak een niet onbelangrijke rol.

2.) Het type bootverzekering waarvoor je hebt gekozen

De tweede factor die bepalend is voor de kostprijs van je bootverzekering is uiteraard het type verzekering die je gaat afsluiten. Verzekeringen voor boten kunnen in de praktijk op dezelfde manieren worden afgesloten als verzekeringen voor auto’s. Dit betekent concreet dat je een keuze kan maken uit drie verschillende, standaard verzekeringspolissen. Denk hierbij aan de volgende:

  1. Een WA-verzekering voor boten;
  2. Een WA+ beperkt casco verzekering voor boten;
  3. De allriskverzekering voor boten;

Voor de WA bootverzekering geldt natuurlijk dat ze over de laagste verzekeringspremie beschikt. Dat is het gevolg van het feit dat er alleen schade aan de boot van derden mee wordt gedekt. Eigen geleden schade zal dus nooit worden vergoed. De duurste verzekering voor een boot van allemaal is de allrisk. Dat omdat ze zoals de naam al aangeeft zowat alle schadegevallen dekt.

3.) Welk vaargebied er precies moet worden gedekt

Bij het afsluiten van een bootverzekering dien je ook altijd de nodige aandacht te besteden aan het vaargebied dat (niet) wordt gedekt. Voor ontzettend veel mensen die eigenaar worden van een boot geldt dat ze met het idee spelen om daar niet alleen in eigen land mee te gaan varen, maar ook in het buitenland. Wanneer dat een idee is waar jij ook over beschikt zal je tot de vaststelling komen dat het van cruciaal belang is om rekening te houden met de wettelijke verplichting die geldt in verschillende populaire vakantielanden. Zorg er dus altijd voor dat je bootverzekering deze regio dekt. Dat is niet alleen belangrijk voor de wettelijke verplichting, maar ook voor je gemoedsrust.

About admin

Check Also

Zoeken naar een administratiekantoor in Utrecht

Veel mensen zijn op zoek naar een administratiekantoor in Utrecht of omgeving. Deze ondernemers hebben …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.