Hoe maak je een WordPress website

Hoe maak je een WordPress website

Je hebt besloten dat je een WordPress website wilt maken. Dat is fantastisch! WordPress is een veelzijdig platform dat voor alles gebruikt kan worden, van een eenvoudige blog tot een volwaardige eCommerce winkel.

In dit artikel zullen we u door de stappen van het maken van een WordPress website leiden. We beginnen met de basis en gaan dan verder met meer geavanceerde onderwerpen. Tegen de tijd dat u klaar bent met lezen, zult u klaar zijn om uw eigen website te maken. Laten we beginnen!

 

Kies een domeinnaam en hosting plan

Kies nu een domeinnaam en hosting plan. Je kunt hier eenvoudig een domeinnaam kiezen die bij je past. Denk goed na over de naam van je website, want deze moet duidelijk zijn en makkelijk te onthouden.

Het is ook belangrijk om een goede hosting provider te kiezen. Deze zorgt ervoor dat je website altijd online is en bereikbaar is voor je bezoekers.

 

Installeer WordPress

Ok, dus nu weet je het belang van vragen en je begrijpt wat prefab beton is. De volgende stap is het installeren van WordPress.

WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee u een website of blog maken vanaf nul, of converteren van een bestaande website in een WordPress site. Het is gratis te gebruiken en open source, wat betekent dat u het kunt aanpassen zoals u wilt.

Om WordPress te installeren, moet u eerst een domeinnaam en hosting kopen. De domeinnaam is het adres van uw website op het internet, en hosting is de dienst die de bestanden van uw website opslaat. Er zijn veel hosting providers, maar ik raad WP Engine aan, waar ik al jaren mee werk.

Zodra je je domeinnaam en hosting hebt geregeld, ga je naar wordpress.org en download je de laatste versie van WordPress. Volg dan de instructies over hoe het te installeren op uw hosting account. Het is echt simpel om te doen, dat beloof ik!

 

Kies een WordPress thema

Wanneer u een WordPress thema kiest, is het belangrijk om er een te vinden die bij uw merk en uw stijl past. U wilt een thema dat uw website er professioneel en gepolijst uit laat zien.

Er zijn veel thema’s om uit te kiezen, en het kan lastig zijn om de juiste te vinden. Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. We hebben een lijst samengesteld met een aantal van onze favoriete WordPress thema’s, dus neem een kijkje en zie welke het beste bij u past.

 

Uw WordPress website aanpassen

Het is tijd om je handen vuil te maken en te beginnen met het bewerken van je website. Gelukkig voor jou, zullen we je stap voor stap door het proces loodsen.

Om te beginnen, open de WordPress editor door te klikken op de Edit link in de werkbalk. Dit zal een nieuw tabblad openen met alle bestanden voor uw website. U kunt de editor ook openen door naar Uiterlijk > Editor te gaan.

Nu u in de editor bent, kijk dan eens naar de rechterkant van het scherm. Dit is waar alle bestanden van uw website zich bevinden. De belangrijkste heet index.php. Dit is het bestand dat WordPress zal gebruiken om de inhoud van uw website weer te geven.

 

Voeg plugins toe aan uw WordPress website

Voeg Plugins toe aan uw WordPress website om meer functies en opties toe te voegen.

Er zijn honderden verschillende plugins beschikbaar om uw WordPress website uit te breiden. Sommige zijn gratis, andere moeten worden aangeschaft. Maar allemaal voegen ze extra functies en opties toe.

Denk aan een plugin om contactformulieren te maken, of een plugin die de websitebezoekersstatistieken bijhoudt. Er is ook een plugin beschikbaar die u in staat stelt om video’s of afbeeldingen op uw website te plaatsen.

Kies de plugins die het beste bij uw website passen en voeg ze toe. U zult merken dat uw WordPress website veel completer wordt en dat u meer mogelijkheden heeft om hem naar uw wens in te richten.

 

Uw WordPress website publiceren

Als je een WordPress-site wilt publiceren, moet je ervoor zorgen dat je de volgende stappen volgt:

  1. Maak een account aan op WordPress.com
  2. Upload de bestanden naar je website
  3. Kies een thema voor je website
  4. Voeg pagina’s en berichten toe aan je website
  5. Configureer je website
  6. Publiceer je website

 

Conclusie

Nu u alles weet over WordPress, is het tijd om uw website te maken.

Om te beginnen, ga naar wordpress.com en klik op de knop “Een website maken”.

Voer de naam van uw website in en kies een domeinnaam.

WordPress zal u voorzien van een gratis website, of u kunt upgraden naar een betaald plan.

Selecteer het ontwerp voor uw website en begin met het toevoegen van inhoud.

U kunt pagina’s, berichten, afbeeldingen en video’s toevoegen aan uw website, en het ontwerp en de lay-out aanpassen aan uw merk.

Als u klaar bent, publiceert u uw website en begint u met de online promotie ervan.

 

Over ons

Wil je een webshop laten maken? In Your Face Media bestaat uit een enthousiast team webdesigners en online marketeers met ruim 10 jaar ervaring. Wij maken webdesign bereikbaar voor vrijwel ieder budget en helpen klanten bij het bereiken van hun online marketing doelstellingen. Neem contact met ons op 08 50 04 1878

About admin

Check Also

Hoe bouw je backlinks van hoge kwaliteit voor SEO succes

Hoe bouw je backlinks van hoge kwaliteit voor SEO succes Wilt u dat uw website …