Waarom heb ik een geheimhoudingsverklaring voorbeeld nodig?

Als je een nieuw contract krijgt bij een werkgever of soms zelfs als je een afspraak hebt bij een bedrijf kan het zijn dat je een geheimhoudingsverklaring voorbeeld onder je neus geschoven krijgt. Wellicht maak je er zelf wel eens gebruik van als je vertrouwelijke informatie deelt. Veel mensen vragen zich af of zo’n verklaring echt nodig is. Het antwoord is wat minder eenvoudig dan de vraag. In sommige gevallen kan het handig zijn en is het niet strikt noodzakelijk. In andere gevallen is het sterk aan te raden om er gebruik van te maken. We vertellen je in dit artikel meer over wanneer het slim is om iemand iets te laten ondertekenen. Daarmee bescherm je je bedrijf, je medewerkers en je bedrijfsvoering.

Om waardevolle informatie te beschermen

Een geheimhoudingsverklaring voorbeeld kan belangrijk zijn als je belangrijke informatie wilt beschermen. Je kunt dan bijvoorbeeld in een contract van medewerkers laten opnemen dat ze bepaalde informatie niet naar buiten mogen brengen. Het kan gaan om gevoelige gegevens over klanten of andere bedrijfsgevoelige informatie die je niet aan de grote klok wilt hangen. Je medewerkers mogen dan gedurende de duur van het contract en vaak ook nog daarna de informatie niet met anderen delen. Je kunt dat ook gebruiken als je een gesprek met iemand hebt en niet wilt dat deze persoon de informatie naar buiten brengt die je deelt. Een voorbeeld hiervan is dat je je cijfers deelt met een mogelijke financier of investeerder en deze ervoor laat tekenen dat hij/zij de gegevens binnenskamers houdt.

Geheimhoudingsverklaring voorbeeld om primeurs te bewaren

Je kunt ook een geheimhoudingsverklaring voorbeeld gebruiken om een primeur te bewaren. Stel dat je op het punt staat om een nieuw product te lanceren en je wilt je medewerkers hiervan op de hoogte brengen. Als een medewerker informatie lekt is je primeur weg. De verklaring kan dan helpen om dit te voorkomen. Je legt dan vast dat je medewerkers niks van de bijeenkomst naar buiten mogen brengen.

Om personeel te beschermen

Ook kun je met een geheimhoudingsverklaring voorbeeld je eigen personeel beschermen door te zorgen dat er geen precaire informatie naar buiten mag komen. Hiermee creëer je een veilige omgeving voor je mensen als je werkt in een wereld waar bepaalde informatie anderen kan beschadigen of zo geheim is dat het naar buiten brengen ervan anderen in gevaar kan brengen. Dat wil je te allen tijde voorkomen. Geen enkel gegeven is de veiligheid van je mensen waard en het is je morele verplichting om ervoor te zorgen dat je mensen veilig zijn.

Geheimhoudingsverklaring voorbeeld om patenten te beschermen

Met een geheimhoudingsverklaring voorbeeld van RocketLawyer kun je ook patenten en recepturen beschermen. Bij veel bedrijven draait het succes van de organisatie op de receptuur waarmee een product gemaakt wordt. Dat geldt voor veel dranken, maar ook voor gezondheidsproducten en huidverzorgingsproducten. Je wilt niet dat de receptuur van die dure crème vrij beschikbaar wordt, want dan kan iedereen jouw exclusieve product maken. Dan kun je je business wel opdoeken en dat is niet de bedoeling.

About admin

Check Also

Waarom Social Media Uitbesteden een Slimme Zet is voor Jouw Bedrijf

In het huidige digitale tijdperk is een sterke aanwezigheid op sociale media onmisbaar voor bedrijven, …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.